Златиборски управни округ („ми“) предвиђа коришћење одређених категорија колачића из више разлога, али нам је за то потребна Ваша сагласност. Кликните на дугме „Прихвати“ да бисте прихватили или дугме "X" да одбијете нашу употребу колачића. Банер за колачиће ће остати видљив све док не изразите своје жеље. Нећемо користити било коју категорију колачића осим оних које су стриктно неопходни за функционисање нашег веб-сајта, уколико се не одлучите за неку од могућих категорија колачића.

 • ЗАШТИЋЕНА ПРИРОДНА ДОБРА
  Национални парк Тара
 • ЗАШТИЋЕНА ПРИРОДНА ДОБРА
  Парк природе Златибор
 • ЗАШТИЋЕНА ПРИРОДНА ДОБРА
  Парк природе Шарган - Мокра Гора
 • ЗАШТИЋЕНА ПРИРОДНА ДОБРА
  Слапови Сопотнице
 • ЗАШТИЋЕНА ПРИРОДНА ДОБРА
  Озрен - Јадовник

Информације о мерама које ће се предузимати због ширења болести АКС у државама у окружењу а у близини граница Републике Србије

Због погоршања епизоотиолошке ситуације по питању АКС у региону (Мађарска, Румунија, Бугарска), и непосредне опасности од појаве ове болести у нашој земљи, неоходно је налагање конкретних мера које треба да спроводе све релевантне институције и организације поред МПШВ, тако и власници и држаоци животиња, ловци и корисници ловишта, у циљу спречавања појаве и сузбијања АКС у Републици Србији.

Доношењем ове наредбе употпунили смо и прецизирали све мере, активности, као и ингеренције лица која су укључена у управљање ризиком, а са циљем превенције и борбе против ове заразне болести. 

Дефинисана су подручја високог и умереног ризика са контролним, превентивним и рестриктивним мерама, такође, донели смо опште и посебне биосигурносне мере које се морају спроводити на газдинствима са свињама и у ловиштима.

Из разлога непосредне угрожености од појаве ове болести у Републици Србији приступили смо строгој контроли промета и увоза живих свиња, производа и споредних производа пореклом од свиња.

 

ИЗВОР: http://www.minpolj.gov.rs/informacije-o-merama-koje-ce-se-preduzimati-zbog-sirenja-bolesti-aks-u-drzavama-u-okruzenju-a-u-blizini-granica-republike-srbije/

Pin It